Video

Dealers en drugsgebruikers hard aangepakt in Breda, 15 aanhoudingen

27 juni 2018 om 15:27
nl
In het Park Valkenberg in Breda is woensdagmiddag een grote drugsactie gehouden. De politie hield vijftien personen aan. Het park werd met linten afgezet.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Aanleiding voor de actie is de toename van overlast door drugsgebruikers en drugdealers in het park. Met name in de hoek van de Willemstraat naar het Kasteelplein was veel overlast. 

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

Volgens een politiewoordvoerder is de afgelopen tijd het drugsgebruik en de handel in drugs in het park toegenomen. Ook waren er regelmatig vechtpartijtjes en bleef er veel (drugs)rotzooi achter in het park. 

De politie is samen met medewerkers van de gemeente bezig om de groep in kaart te brengen en zo mogelijk gebiedsverboden op te leggen. 

Reactie Depla
“De laatste tijd zien we een toename van drugshandel en drugsoverlast in een klein deel van Park Valkenberg. Dat tolereren we niet, en zeker niet op deze prominente plek in de stad", reageerde burgemeester Depla. 

"We willen voorkomen dat de handel en overlast een aanzuigende werking hebben en verder toenemen. Nu ingrijpen, zoals met deze politieactie, voorkomt problemen in de toekomst. De komende tijd blijven we de situatie in het park nauwgezet volgen, treden we op waar het nodig is en zetten we in op goede zorg voor mensen die verslaafd zijn. Zo zorgen we ervoor dat Park Valkenberg een mooie en veilige plek blijft voor alle Bredanaars."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.