600 leerlingen herdenken Tijn jaar na overlijden 'op vrolijke manier' met speciale ijscoupe

28 juni 2018 om 08:03
nl
Hij was voor velen een grote held: nagellakker Tijn Kolsteren uit Hapert. Het is bijna een jaar geleden dat hij overleed. Op zijn oude basisschool wordt hij donderdag herdacht. Op een vrolijke manier, zoals Tijn was: met ijs. IJsmaker Joost Coolegem uit Oisterwijk serveert donderdag de speciale Coupe Tijn.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

De ijsmaker deelt de bijna zeshonderd ijsjes uit op Het Palet. Op die school zat Tijn. De Coupe Tijn is bedacht door Stichting Semmy, die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker, de ziekte die Tijn had. 

“De kinderen krijgen een ijsje met vanille- en aardbeiensmaak”, vertelt ijsmaker Joost Coolegem van IJssalon Matteo in Oisterwijk. “Het is een minicoupe Tijn.”

Normaal heeft de Coupe Tijn drie bollen ijs: in de kleuren van de nagellakactie van Tijn. Op de bollen zit een koekje in de vorm van een hand. Én over het ijs is hartjesstrooisel gedaan. Een dierenprikker maakt het ijsje af. 

“Die laatste twee attributen, het hartjesstrooisel en de dierenprikker, zetten we op een hoorntje met de twee smaken ijs. De Coupe Tijn is dan weer even zichtbaar voor de kinderen."

In heel het land
De Coupe Tijn wordt sinds april in heel Nederland verkocht voor het goede doel. “Een ijssalon kan een donatie doen aan Stichting Semmy. Daardoor krijgen ze een pakket toegestuurd om de Coupe Tijn te kunnen presenteren in hun eigen salon”, aldus Coolegem. “Voor elke verkochte coupe gaat één euro naar Stichting Semmy, voor onderzoek naar kinderkanker.”

De broer van Tijn, Ries, helpt donderdag mee met het uitdelen van de ijsjes op zijn school. Ook de moeder van Tijn is erbij. “Voor kinderen is ijs altijd lekker natuurlijk, maar op een warme dag als vandaag is het natuurlijk extra lekker. En we hebben Tijn weer op een mooie manier herdacht.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.