Video

Guus Meeuwis 'trotse' nieuwe ambassadeur UNICEF

28 juni 2018 om 08:34
nl
Guus Meeuwis is de nieuwe ambassadeur voor UNICEF. De Tilburgse zanger gaat zich inzetten voor kwetsbare kinderen, in Nederland en daarbuiten. Dat heeft de kinderrechtenorganisatie donderdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Meeuwis, zelf vader van vier kinderen, reisde afgelopen week met UNICEF naar Zuid-Afrika om te zien hoe de organisatie kinderen helpt. Een reis die hem diep raakte.

Wachten op privacy instellingen...


Respect voor moeder en kind

"In het kinderziekenhuis dat ik bezocht hebben ze dankzij UNICEF voor een ommekeer kunnen zorgen. Het is hen gelukt om de kindersterfte met meer dan 50 procent terug te dringen. Door op te leiden, door geduld, door goede mensen, informatie, door respect voor moeder en kind, door de juiste middelen", vertelt Guus na de reis."De basis van het succes was even simpel als logisch: liefde. Liefde voor de baby’s en voor de moeders. Het zijn de mensen in het ziekenhuis die het verschil betekenen tussen leven en dood. Helden zijn het voor mij."'Het maakt me trots'


Guus Meeuwis was al langer betrokken bij het werk van de kinderrechtenorganisatie. Afgelopen jaar kwam hij in actie voor Syrische kinderen op de vlucht. Bezoekers van zijn concerten konden een kerstmuts kopen. Er ging 12.000 euro naar Syrische kinderen. Vanaf nu is hij echt ambassadeur. "Ik heb UNICEF in mijn hart gegrift. Het maakt me trots. Trots op UNICEF, trots om ambassadeur te zijn."

In Zuid-Afrika leven van de 18,6 miljoen kinderen er 12,5 miljoen onder de armoedegrens. De babysterfte is er hoog en elk jaar bevallen er 160.000 tienermoeders. UNICEF helpt baby’s te overleven door betere zorg op te zetten voor zwangere vrouwen en baby’s. Meer klinieken, voedingsadviezen en gratis zorg voor kwetsbare groepen zijn belangrijke hulpmiddelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.