Geen referendum over zwembad De Schelp, niet genoeg handtekeningen opgehaald

BERGEN OP ZOOM - Er komt geen referendum over de vraag wat er moet gebeuren met zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Er zijn niet genoeg handtekeningen binnengehaald om zo'n referendum te kunnen organiseren, zegt initiatiefnemer Joey van Aken van de PvdA.

Er waren tweehonderd handtekeningen nodig om het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Bergenaren moesten daarvoor naar het stadskantoor, maar lieten het afweten. 

Roestige bouten
De Schelp werd in maart gesloten nadat roestige bouten waren ontdekt in de staalconstructie. De bouten zorgden voor een onveilige situatie. Het bad blijft nog tot de zomer van 2019 dicht, zo is de verwachting.

Bij het referendum konden de inwoners van de stad zich uitspreken over verschillende scenario's om het gesloten bad op te knappen. Alleen de draagconstructie repareren of ook het bad schilderen en grondig renoveren bijvoorbeeld, zoals het college wil? 

Redenen lage opkomst
PvdA-fractieleider Joey van Aken weet niet hoeveel handtekeningen er wel gezet zijn. "Sommige mensen vinden het referendum te duur. Het kost 80.000 euro en gaat over een investering in het bad van vier miljoen. Anderen zijn teleurgesteld en achterdochtig omdat de overheid bij de referenda over de Oekraïne en over de inlichtingenwet niets met de uitslag gedaan heeft. Ook is het stadskantoor 's avonds niet open, waardoor niet iedereen die dat wilde, kon tekenen."

LEES OOK: 'Inwoners moeten zich uitspreken over toekomst', actie voor referendum over zwembad De Schelp.

Meer over dit onderwerp:
ZWEMBADEN DE SCHELP BERGEN OP ZOOM REFERENDA