FNV dreigt met rechtszaak tegen OV-werkgevers over kosten staking

30 juni 2018 om 14:32
nl
FNV Streekvervoer heeft werkgevers gesommeerd de gewerkte uren tijdens publieksvriendelijke acties uit te betalen. Zij hebben tot maandag 12 uur de tijd om te bevestigen dat ze dat gaan doen, anders komt er een kort geding.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

FNV staakt de komende week alleen buiten de spits. Daarmee wil ze de hinder voor reizigers zo veel mogelijk beperken. Van 06.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur rijden de bussen. "Werkgevers pleitten eerder nog voor publieksvriendelijke acties van de werknemers in het OV. Maar nu zetten ze juist alles op alles om deze publieksvriendelijke stakingsvorm te frustreren: ze dreigen chauffeurs geen loon uit te betalen voor gewerkte uren, of maar een beperkt deel van die gewerkte uren", aldus de FNV

Ware gezicht
Werkgevers hebben de FNV gisteren een brief gestuurd. Daarin schrijven ze dat ze de schade die zij zouden lijden door de publieksvriendelijke acties gaan verhalen op de stakers. En dat die schade groter kan zijn dan de niet-gereden uren. De FNV: "Leken werkgevers zich vorige week nog grote zorgen te maken over de reizigers, nu laten ze hun ware gezicht zien: ze hebben totaal geen oog voor de belangen van hun reizigers en ook niet voor die van hun werknemers".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.