Video

Michael van Gerwen gooit eindelijk weer een 9-darter en Jelle Klaasen verrast en schakelt Smith uit

30 juni 2018 om 21:11
nl
Michael van Gerwen heeft tijdens de Euro Tour 9 een 9-darter gegooid. 'Mighty Mike' gooide 180, 177 en 144 in negen pijlen en zorgde er persoonlijk voor dat 'de vloek van Ross Smith' verbroken was. Hij was in 2013 de laatste die een 9-darter wist te gooien tijdens de Euro Tour. Van Gerwen won zijn partij uiteindelijk makkelijk met 6-2 van de Engelsman Ryan Joyce. Ook Jelle Klaasen komt zondag weer in actie. Hij won met 6-4 van Michael Smith.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

In de vierde leg van de wedstrijd gebeurde dus het meest opvallende van de wedstrijd. Van Gerwen zorgde met zijn 9-darter ervoor dat de Duitse fans in Hamburg op de banken konden gaan staan. 

Bekijk hieronder de 9-darter van Michael van Gerwen. Tekst gaat verder onder de tweets.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Lang geleden
Het was alweer een tijdje geleden dat Van Gerwen een 9-darter wist te gooien. Tijdens de UK Open in 2016 wist Van Gerwen voor het laatst negen perfecte pijlen te gooien in één leg. De tegenstander was toen de regerend wereldkampioen Rob Cross. 

Tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...



Begin

Van Gerwen mocht beginnen aan de wedstrijd, en wist ook meteen zijn eigen leg te behouden. De darter uit Vlijmen had daar 17 darts voor nodig. Van Gerwen kon in de leg daarop Joyce niet breken. 'Mighty Mike' kreeg een kans om 60 uit te gooien, maar miste twee dubbels op tops. 

Joyce kwam na de 9-darter van Van Gerwen nog terug tot 3-2, maar daarna kwam de Engelsman geen enkele keer meer in de buurt van Van Gerwen. Hij trok de partij simpel naar zich toe, en gaf uiteindelijk geen leg meer weg. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De nummer één van de wereld is nog altijd op jacht om zijn eigen record te verbreken van meeste toernooi-winsten in één jaar tijd. De teller staat nu op veertien zeges. Om het record te verbreken moet Van Gerwen nog twaalf toernooien winnen. 

Klaasen verrast
Michael van Gerwen is niet de enige Brabander die morgen in actie komt. Ook Jelle Klaasen gaat gooien in de derde ronde. De darter uit Alphen wist de nummer negen van de Order of Merit te verslaan. 

Klaasen kwam op een 5-2 voorsprong, maar moest nog wel opletten. Michael Smith kwam sterk terug tot 5-4. Maar in de tiende leg was het Klaasen die zijn leg wist te behouden en de wedstrijd naar zich toe trok. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.