Video

Kraan sloopt beroemd restaurant in Zevenbergen: 'Dit doet pijn'

2 juli 2018 om 10:44
nl
Het is beroemd en berucht in Zevenbergen: voormalig restaurant De Vrijbuiter. Het ronde gebouw ging maandagochtend tegen de vlakte. Zo is er straks meer plek voor water in het centrum.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het pand staat precies op de plek waar straks weer bootjes moeten gaan varen. De haven van Zevenbergen komt terug in het dorpshart.  En dus ging maandagochtend al vroeg de sloophamer erin.

'Trillen'
Voor het restaurant De Vrijbuiter werd, was het bekend als het Praathuis. De oud-eigenaresse daarvan, mocht het eerste stuk slopen. "Dit doet pijn. Het was het kindje van mijn man, die inmiddels overleden is", vertelt Leonie Heus, met tranen in haar ogen. Met trillende handen, sloopte ze het eerste stuk. "Gelukkig wordt het wel mooi."


In de jaren '70 werd de haven van Zevenbergen gedempt. Hij komt nu weer terug. "Dit is belangrijk om de waterkwaliteit te verbeteren", vertelt wethouder Désirée Brummans. "Het voordeel is dat het ook gelijk een stuk mooier wordt. Ik zie het eerste havenconcert al voor me", vertelt ze glunderend. "Toch gaan veel mensen het gebouw ook missen."

Wachten op privacy instellingen...

De Zevenbergenaren kijken met gemende gevoelens naar de sloop. "Ik vind het heel jammer", zegt de 52-jarige Henny Schoon. "Het was een leuk ding en ik ga het missen." De 65-jarige Toon Bakx denkt daar heel anders over. "Ik ga het niet missen en ik kijk uit naar de nieuwe haven."

LEES OOK: Water keert terug in het centrum van Zevenbergen, groen licht voor heropening van de haven


De sloop duurt een paar dagen. Het water moet eind volgend jaar al door de haven stromen. Het moet er dan zo uit gaan zien:

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.