Video

'Politiecellen dicht in Tilburg door flink personeelstekort'

3 juli 2018 om 10:08
nl
De cellen op het politiebureau in Tilburg gaan eind deze maand tijdelijk dicht door een tekort aan personeel. Ook nu zijn er al problemen. Dat vertelt de politiebond.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De cellen van het politiebureau aan de Ringbaan West zijn sinds afgelopen weekend vier dagen per week gesloten. Alleen vrijdag t/m zondag worden ze gebruikt. Vanaf 29 juli is het cellencomplex voor drie weken zelfs helemaal gesloten.

Gek
"Dit is echt te gek voor woorden", vertelt Koen Simmers, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB), afdeling Zeeland-West-Brabant. "Dit komt door de jarenlange bezuinigingen. Alle politiebureaus hebben personeelstekorten." Hij pleit voor meer personeel.

Volgens een woordvoerder van de politie ligt dat genuanceerder. "Deze sluiting heeft te maken met een noodzakelijke verbouwing in het complex. Daarnaast is er in de zomermaanden minder personeel in verband met opname van zomerverlof, vacatures en ziekte." Dat zou volgens de woordvoerder de kern van het probleem zijn, niet alleen het personeelstekort.

'Miscommunicatie'
Ook zondagnacht waren er volgens de vakbond problemen. Het bureau in Breda zat vol. Een verdachte moest naar het Zeeuwse Middelburg worden gebracht. Agenten besloten dat niet te doen en met de verdachte op het bureau te wachten. De politie spreek echter van miscommunicatie tijdens die avond.

De politiebonden maken zich op voor acties. Onderhandelingen over een nieuwe cao verlopen stroef.

In een politiecel worden verdachten alleen voor een korte tijd vastgezet, vaak voor verhoor.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.