'Reizigers na staking dag gratis met de bus in Brabant'

3 juli 2018 om 12:56
nl
De kans is groot dat Brabantse reizigers binnenkort gratis een dagje met de bus mee mogen. Dat ter compensatie voor alle dagen dat ze door stakingen niet hebben kunnen reizen met het streekvervoer. Dat verwacht de provinciale fractievoorzitter Hermen Vreugdenhill van de ChristenUnie SGP. Deze partij heeft dit verzoek ingediend bij het provinciebestuur van Brabant.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"De staking heeft voor reizigers vervelende gevolgen gehad. Wij willen voorstellen dat er een dag komt waarop er gratis met de bus gereden kan worden. Voor abonnementhouders moet er ook nog iets bedacht worden om weer een positief gevoel te krijgen bij het openbaar vervoer", licht Vreugdenhill toe.

Eens
De provincie betaalt de vervoersmaatschappijen niet voor de dagen waarop gestaakt is. "Dit bespaarde geld moet op een of andere manier terugkomen bij de reiziger", vindt fractievoorzitter Vreugdenhill. Hij acht de kans dat dit voorstel wordt aangenomen groot. "Vrijwel iedereen is het erover eens dat de reiziger niet de prijs moet betalen voor de stakingen."

Binnen zes weken moet Gedeputeerde Staten antwoord geven op het voorstel. "Zodra het aangenomen is kunnen we kijken naar een concrete uitwerking van ons plan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.