Video

Rederij Wolthuis 40 jaar, Ouwe Dirk vaart in zijn urn nog altijd mee

3 juli 2018 om 14:05
nl
Opa Dirk Wolthuis zat zich na zes dagen al te vervelen in zijn stenen huis toen hij 40 jaar geleden weer een bootje kocht. Na een lange carrière in de binnenvaart was het moeilijk wennen aan de wal. Kapitein Dirk junior staat na al die jaren nog steeds aan het roer van het familiebedrijf. Dagelijks vaart hij met toeristen op de wateren in en om Den Bosch.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

De Ouwe Dirk is niet alleen de naam van het schip, de ouwe Dirk vaart nog steeds mee. In een urn naast het stuurwiel staat de as van de grondlegger van het bedrijf. In 2008 toen het schip werd opgeleverd overleed Dirk senior. "Uit respect voor m'n vader, omdat dat ik alles wat ik ken van hem heb geleerd", zegt Dirk junior. Met een ogenschijnlijk gemak stuurt hij de grote boot door de kleine haven van Den Bosch. 

Bootje varen in Den Bosch klinkt misschien wat saai, maar op sommige plekken moet je goed oppassen om niet een kopje kleiner gemaakt te worden.

Tekst gaat door onder de video

 

Het 40-jarige familiebedrijf heeft een mooie toekomst voor de boeg. Zoon Tim Wolthuis ziet zich zelf nog vele jaren over de wateren van Den Bosch varen.   

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.