Bossche Groenen niet verbaasd over schadelijkheid rubberkorrels: 'Waar zijn we mee bezig?'

3 juli 2018 om 17:40
nl
De politieke partij De Groenen uit Den Bosch is niet verbaasd over het nieuws dat rubberkorrels op sportvelden schadelijk zijn. "Al deze velden moeten gesaneerd worden", aldus partijleider Judith Hendrickx.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Haar partij protesteert al jaren tegen de rubberkorrels op kunstgrasvelden. Ze wil dat alle sportvelden in Den Bosch over gaan op echt gras. "Maar het is lastig om lokale overheden in beweging te krijgen, ze verstoppen zich achter hogere overheden", aldus Hendrickx.

Wachten op privacy instellingen...

Niet schadelijk voor de gezondheid
Eerder bleek dat de korrels niet, zoals aanvankelijk gedacht, slecht zijn voor de gezondheid. De concentratie schadelijke stoffen is daarvoor te laag. Hendrickx: "Ik geloof niet zo in die veilige norm. Gif en verontreinigende stoffen moet je gewoon niet willen, het is rotzooi."

Verbaasd over de nieuwe onderzoeksresultaten van het RIVM en de waterschappen is ze niet. "We hebben zelf bij het waterschap aangedrongen op nieuw onderzoek en maatregelen. We zijn blij dat het nu serieus wordt genomen."

Groenste coalitieakkoord
Hendrickx gaat verder: "Den Bosch zegt dat ze het groenste coalitieakkoord van Nederland hebben. Dan vind ik dit echt ongelofelijk. Die velden moet gesaneerd worden, ik wil er vanaf."

Volgens Hendrickx is de kwaliteit van het oppervlaktewater in Noord-Brabant al 'zwaar onder de norm': "Nu met het warme weer merk je hoe belangrijk oppervlaktewater is, dan kan dit echt niet."

Ze gaat zich de komende periode extra inzetten om de rubberkorrels van de Bossche sportvelden te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.