Video

‘Een historisch besluit’, gemeenteraad Den Bosch stemt in met plan voor Theater aan de Parade

3 juli 2018 om 23:18
nl
Het mag gerust een historisch besluit worden genoemd. De gemeenteraad van Den Bosch stemde dinsdagavond in met een nieuw Theater aan de Parade, waarvoor 60,3 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld. Het besluit is definitief en daarmee komt aan ruim tien jaar gesteggel een eind.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Eind mei maakte wethouder Huib van Olden bekend dat het nieuwe theater ruim 60 miljoen euro zou gaan kosten. Daar moest de gemeenteraad nog wel mee akkoord gaan en dat gebeurde dinsdagavond. Een ruime meerderheid steunt het plan. 

Wachten op privacy instellingen...'Heel blij'


“We zijn heel blij dat er na zoveel jaar debatteren eindelijk een nieuw theater komt. Hier pleiten we al jaren voor. Dit is een historisch besluit”, laat Esther de Ruiter, fractievoorzitter van GroenLinks dinsdagavond weten. 

“Het werd ook écht tijd. Den Bosch verdient een mooi theater en ik had er alle vertrouwen in dat de raad met het plan zou instemmen.”

'Zeker niet ons ei'

De SP beleefde een minder gelukkige avond. Die grootste oppositiepartij zag het plan nooit zitten en had liever gezien dat voor renovatie was gekozen. “Dat was veel goedkoper geweest. Het is wrang dat er niet beter naar wordt gekeken dat zoveel geld wordt uitgegeven”, vertelt fractievoorzitter Bram van Boven van SP. “Ik had dat geld liever in cultuur gestoken en niet in stenen. Er is een ei gelegd, maar het is zeker niet ons ei.”

Fractievoorzitter Judith Hendrickx van de Bossche Groenen maakt zich zorgen over het plan. “We zijn voor een nieuw theater, maar niet op deze manier. Alle seinen staan op rood, er is geen noodrem en de trein dendert verder. Een goede onderbouwing ontbreekt. Wij zien na de Bartenbrug het volgende debacle aankomen.”

Vijf jaar

Het nieuwe Theater aan de Parade moet over ongeveer vijf jaar gerealiseerd zijn. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.