Video

'De droogte kan mij niet lang genoeg duren', de kassa rinkelt voor schilder Rob

4 juli 2018 om 16:16
nl
Terwijl de mussen van het dak vallen en de boeren steunen en kreunen, gaat het kwastje van schilder Rob Vlemmix kwistig heen en weer. Wat heet! Hij heeft het nog nooit zo druk gehad als de afgelopen weken. "De een zijn dood, is de ander zijn schilderwerk", aldus de vrolijke schilder uit Breda.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Vlemmix heeft zijn handen vol aan een buitenklus bij een eetcafé in Lage Zwaluwe. "We maken dagen van minimaal twaalf uur. Op zaterdag en desnoods ook op zondag werken we door. Dit is echt extreem."

De tekst gaat door onder video.

 

De schilder maakte nooit eerder zo'n lange droge periode mee als nu. "Een maand geleden zaten we al tot half november volgeboekt en er komen nog wekelijks aanvragen bij. Als we willen, zouden we dag en nacht kunnen doorwerken. We zijn daarom eerlijk tegen de klanten. We laten ze niet eerst tekenen om ze vervolgens een half jaar te laten wachten. Dat zou ik zelf ook niet willen."

Haastige spoed is zelden goed
Ondanks de overvloed aan werk laten Vlemmix en zijn collega's zich niet gek maken. "Je moet je blijven concentreren op je werk want als je het gaat afraffelen, kom je jezelf tegen en dan gaat de klant je niet terugbellen voor een volgende afspraak."

"Het is weleens moeilijk want andere mensen gaan lekker op vakantie en wij staan te schilderen. Maar onze tijd komt daarna wel weer. Nu rinkelt de kassa even lekker", lacht Vlemmix die ondertussen vakkundig de verf opzet en zijn deuntje weer aanzet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.