Verkeerswethouders willen maatregelen A67: 'Anders gaan er nog veel doden en gewonden vallen'

5 juli 2018 om 09:07
Er gebeuren vaak ongelukken op de A67
Er gebeuren vaak ongelukken op de A67
Er moeten snel maatregelen genomen worden om de snelweg A67 veiliger te maken. Zeven verkeerswethouders van omliggende gemeenten doen een noodkreet aan Den Haag. Ze willen dat er op korte termijn een inhaalverbod voor vrachtwagens komt, in- en uitvoegstroken verlengd worden en dat er een snelheidsbeperking komt in de spits.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

"Ik weet niet of er nog meer ongelukken moeten gebeuren voor er eindelijk eens actie ondernomen gaat worden", vertelt wethouder Theo Martens van Asten in het ochtendprogramma Wakker. "Maar als ze op korte termijn niks doen, ben ik bang dat er nog veel doden en gewonden gaan vallen."

Op de A67 gebeuren regelmatig ongelukken, soms met fatale afloop. De afgelopen jaren lijken de problemen steeds groter te worden. Weggebruikers hebben zelfs een bingokaart gemaakt met de meest voorkomende fileveroorzakers. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Lange termijn
In de voorlopige plannen die er liggen, wordt de weg tussen Geldrop  en Asten verbreed van twee naar drie rijbanen. Maar het duurt nog even voordat de plannen definitief zijn en uitgevoerd worden. "We hebben de minister zelf niet gesproken. Onze Tweede Kamerleden gaan onze plannen onder de aandacht brengen", vertelt Martens.

Weinig moeite
Voor de maatregelen op korte termijn, hoeft de minister niet met een grote zak geld naar de gemeentes toe te komen volgens Martens. "Het invoeren van een inhaalverbod en snelheidsbeperking kosten niets extra's. En ze kunnen de vluchtstroken gebruiken om de in- en uitvoegstroken langer te maken. Alleen de markering hoeft dan aangepast te worden."

Martens en zijn collega's willen in ieder geval dat er snel actie ondernomen wordt. "Wat mij betreft mogen ze meteen beginnen."

Wachten op privacy instellingen...