Vol gas in een Tesla naar de operatiekamer, het Amphia in Breda houdt een eerste testrit

5 juli 2018 om 17:16
nl
Hoe cool is dat! Het gaspedaal van een Tesla-auto diep intrappen op de kinderafdeling van het Amphia. De 3-jarige Kyano wist de snelle elektrische mini-bolide donderdag door de gangen van het Bredase ziekenhuis te manoeuvreren. Hij was het eerste deelnemertje aan de pilot om kinderen met een mini-auto zelf naar de operatiekamer te laten rijen. Gelukkig bleef het donderdag voor Kyano een testrit.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Een van de speerpunten van het nieuwe ziekenhuis is de vermindering van stress en toename van ontspanning voor patiënten. Zo zouden patiënten die niet in bed hoeven te liggen, ook zelf naar de operatiekamer kunnen lopen. De mini-tesla die het Amphia kreeg geschonken van een bedrijf in Papendrecht sluit goed aan bij dit idee, maar dan natuurlijk wel voor de jonge patiëntjes.

Minder gespannen
"Wij gaan testen of kinderen straks in het nieuwe ziekenhuis zelf naar de operatiekamers kunnen rijden. Zo houden ze zo lang mogelijk zelf de regie en het is nog leuk ook". legt woordvoerster Judith Jansen uit. Het ziekenhuis onderzoekt of kinderen inderdaad minder gespannen naar hun behandeling gaan en of het ook voor de medewerkers goed te doen is. "We moeten namelijk ook naar infectiepreventie en hygiëne kijken."

Met de ontspanning voor de peuter zat het donderdag wel goed. "Kyano had het gaspedaal gevonden en ging vol gas door de gangen. En ook de claxon werd flink gebruikt", zegt Jansen. De operatiekamer mocht hij links laten liggen.

'Ongelukken voorkomen'
Als de pilot succesvol is, komen er mogelijk meer mini-auto’s in het ziekenhuis. Inmiddels staat de Tesla veilig geparkeerd en op slot op de kinderafdeling. Het is de bedoeling dat meer kinderen er in gaan rijden. Jansen: "Vanzelfsprekend onder begeleiding, want we moeten ongelukken zien te voorkomen." 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.