In brand gestoken schoolboeken gevonden bij bosbrandjes in Eindhoven

5 juli 2018 om 16:26
nl
Op de Stratumse Heide in Eindhoven waren donderdagmiddag verschillende kleine bosbranden. Daarbij zijn wel heel duidelijke aanwijzingen gevonden. Op verschillende plekken lagen in de fik gestoken schriften en boeken.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De brandweer kon voorkomen dat het uit de hand liep. Vermoed wordt dat de branden zijn aangestoken. Het vuur werd snel gemeld door omstanders. "Fijn dat er oplettende mensen zijn die een snelle melding doen, ons goed opvangen en de juiste weg wijzen", schrijft de brandweer.

Op de plek van de brand lagen verschillende boeken en een examenblok van Het Christiaan Huygens College in Eindhoven. Het gaat om boeken uit het derde leerjaar van het vmbo.

Meer branden
Het is niet de enige plek waar brand was. Langs de N277 en de N264 tussen De Rips en Mill waren zeker tien bermbranden. Sowieso één daarvan zou veroorzaakt zijn door een sigaret, meldt een ooggetuige. 

Ook in Helmond was het raak. Aan de rand van het Broedersbos waren verschillende kleine bosbranden. Volgens een ooggetuige zijn deze veroorzaakt door jongeren met vuurwerk. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.