De Vuelta naar Brabant? Een groot deel van het geld is er al

5 juli 2018 om 17:45
nl
Het lijkt er steeds meer op dat de grote wielrenners in 2020 ook door onze provincie rijden. Brabant en Utrecht willen de start van de Ronde van Spanje samen organiseren. Een groot deel van het geld is al binnen, schrijft de Bredase wethouder Daan Quaars donderdag in een brief aan de gemeenteraad.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Volgens de plannen moet de Vuelta in augustus 2020 in Utrecht beginnen met een ploegenpresentatie en ploegentijdrit. De eerste etappe gaat vanuit Den Bosch naar finishplaats Utrecht. Ook de tweede etappe trekt door Brabant met Breda als start- en ook als finishplaats. Hoe de route er precies uit gaat zien en welke plaatsen worden aangedaan, is nog niet duidelijk.

Positief
De totale kosten voor de start van de bekende wielerronde worden geschat op 15 miljoen euro. In totaal moet zes miljoen van het bedrijfsleven komen. "Over het algemeen is de reactie hierop positief", schrijft Quaars. Volgens hem is een substantieel deel van het geld binnen.

De rest van het geld wordt betaald door de overheid. Zo leggen de provincie Brabant en de gemeenten Breda en Den Bosch samen 2,2 miljoen euro bij. Ook de provincie Utrecht betaalt mee. Ook wordt gehoopt op geld vanuit Den Haag.

Binnen drie maanden moet duidelijk zijn of de Ronde van Spanje ook echt een rood-witgeblokt tintje krijgt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.