Video

Eigenaar scheepskerkhof Werkendam moet wrakken weghalen

5 juli 2018 om 18:01
nl
Het ziet er een beetje mysterieus uit, aan de rand van natuurgebied de Noordwaard in Nationaal Park de Biesbosch. Een scheepskerkhof met oude verroeste boten die afgemeerd liggen in het haventje van Keizersguldenwaard. De gemeente Werkendam wil er vanaf en inmiddels is ook voor Rijkswaterstaat de maat vol.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Rijkswaterstaat is daarom een handhavingstraject gestart tegen de eigenaar. Tot 26 juli heeft hij de tijd om de wrakken op te ruimen. Doet hij dat niet dan kan hij rekenen op een fikse boete. Bovendien moet hij de ruimingskosten betalen wanneer hij zelf geen actie onderneemt.

Scheepswrakken

Eerst lagen er maar een paar scheepswrakken, inmiddels zijn het al negen. Sommige liggen voor de helft onder water. Scheepsluiken staan open en in één van de ruimen liggen lege verfblikken en gebruikte kwasten. Bij vlagen stinkt het behoorlijk.

Eerder deze week dreef er ook olie op het water rondom de boten. Ambtenaren van de gemeente Werkendam hebben donderdag het water geïnspecteerd. Volgens de gemeente blijkt uit de controle dat er nu weinig tot geen olie in het water zit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.