Ruim twee ton van Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant voor 50 natuur- en cultuurprojecten

5 juli 2018 om 19:15
nl
Bestond de financiële steun van het Cultuurfonds aan Brabantse projecten in het eerste kwartaal uit bijna twee ton voor 59 Brabantse projecten, het tweede kwartaal gaat het om ruim twee ton voor 50 projecten.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Om precies te zijn, is er door het fonds € 200.960 toegekend. Welk bedrag de vijftig projecten definitief gaan ontvangen, wordt achteraf, na de realisatie van het project vastgesteld. 

De meest bijzondere projecten
De werkgroep monumentale kunst van de Bond Heemschut gaat het tegelreliëf van kunstenaar Ad Dekkers opnieuw en op een passende locatie leggen: het park rondom het door Gerrit Rietveld ontworpen gebouw van De Ploeg in Bergeijk. Na de onthulling van dit reliëf is er een expositie met het werk van Ad Dekkers in ‘De Ploeg’. 

Sing-a-long opera Philharmonie Zuidnederland
Philharmonie Zuidnederland heeft op 29 juni naast de Opera op de Parade voor de eerste keer een sing-a-long georganiseerd. Het publiek kon uit volle borst meezingen. De sing-a-long moet een nieuwe traditie worden. 

Blauwe Tuinen Tilburg
De Stichting Op groene voet werkt aan een klimaatbestendig Tilburg. Door particulieren te inspireren en te motiveren tot beter waterbeheer. Ze maken een voorbeeldtuin, organiseren een wedstrijd voor de 'blauwste tuin' en helpen bewoners met een ‘blauw’ klusteam van professionals.

Brabantse projecten eerste kwartaal
Een van de projecten die in het eerste kwartaal op de financiële steun van het fonds kon rekenen was de Brabantse Stoet, een festival in Bergen op Zoom. Ook werd in mei de Prins Bernhard Cultuurprijs uitgeloofd aan choreografe en theatermaakster Pia Meuthen uit Den Bosch.

Op de site van het het Cultuurfonds staat het hele overzicht met de 50 projecten en de bijdrage per project. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.