'Blij dat Tweede Kamer nu aandacht heeft voor geluidsoverlast Gilze-Rijen'

6 juli 2018 om 10:54
nl
De Partij voor de Dieren, D66, Groen Links, CDA, VVD, PvdA. Al die partijen besteedden donderdag in een debat in de Tweede Kamer aandacht aan de petitie die omwonenden van vliegbasis Gilze-Rijen hadden ingediend. Dat tot vreugde van Jeanine Hapert, initiatiefneemster van de door achthonderd mensen ondertekende petitie waarin ze pleiten voor een kleinere geluidzone.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De geluidszones worden als het aan de minister ligt uitgebreid en daar zitten omwonenden niet op te wachten. 

De Tweede Kamer sprak donderdag over de 'verlenging van de termijn van militaire luchtvaartterreinen'. "Hoewel de discussie eigenlijk niet zou gaan over de vliegbasis Gilze- Rijen, was het wel het belangrijkste inhoudelijke gespreksonderwerp in de Tweede Kamer, vertelt Hapert aan Omroep Brabant.

"De Kamerleden hebben goed naar ons geluisterd en de staatssecretaris vragen gesteld over de onderwerpen die ons bezighouden. De minister gaat nu de MER-rapportage aanpassen aan de adviezen van de MER-commissie. daar zijn we blij mee." 

Geluidsmetingen
De burgers van Gilze-Rijen hebben niet op alle vlakken hun zin al gekregen. De ondertekenaars van de petitie willen graag dat er een groot meetnet met microfoons komt waarmee continu de decibellen gemeten worden.

"De minister wil een kleiner meetnet. Een proefopstelling met slechts een paar microfoons. Maar ons voorstel kost slechts 50.000 euro en daarmee win je heel veel goodwill en krijg je veel meer inzicht. Ook zijn wij voor simulatoren., Maar de minister wil de geluidsruimte die vrijkomt door het gebruik van simulatoren invullen en vliegen met andere vluchten. Maar daar hebben wij niets aan. Het moet stiller worden. Je kunt in de zomer niet in de tuin zitten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.