PSV geeft jeugd de toekomst, talenten tekenen contract in Eindhoven

6 juli 2018 om 21:15
nl
In de afgelopen dagen is er geen nieuwe speler aangetrokken door PSV, toch zijn er de nodige handtekeningen onder contracten gezet. De club bereikte een akkoord met verschillende jeugdige spelers. Cody Gakpo, Luuk Koopmans, Dirk Abels, Steven Theunissen en Youri Roulaux hebben hun handtekening gezet onder een verbintenis.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Het contract van Gakpo is opengebroken en verlengd. De 19-jarige aanvaller ligt nu vast tot de zomer van 2022, met een optie voor nog een jaar. 

De 24-jarige Koopmans speelde 25 wedstrijden voor Jong PSV. De doelman speelt komend seizoen op huurbasis voor MVV, maar tekende ook bij in Eindhoven. Koopmans, die pech heeft gehad met blessures, ligt nu tot medio 2020 vast. Goalie Roulaux tekende voor het eerst een PSV-contract. Hij staat nu tot medio 2019 onder contract, met een optie voor nog een jaar.

De 21-jarige Abels speelt voor Jong PSV. Hij tekende een contract tot de zomer van volgend jaar, met de optie voor een extra jaar. De 19-jarige Theunissen heeft een krabbel gezet onder een verbintenis tot 2021.

‘Mooi jaar’
Gakpo maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. “Het is een ontzettend mooi jaar geweest waarin er veel is gebeurd. Maar er komt nog heel veel meer aan en daar richt ik me op dit moment op”, aldus de voorhoedespeler die al sinds de F-jeugd voor de regerend landskampioen speelt.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post van PSV.

Wachten op privacy instellingen...

 

Roulaux ging vroeger naar het Philips Stadion om PSV te zien voetballen. "Uiteindelijk is het voor iedereen die hier een contract tekent natuurlijk een droom om in dit mooie stadion te kunnen spelen. Maar voor het zover is, wil ik zoveel mogelijk gaan keepen bij Jong PSV. Het wordt mijn eerste jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Naar die uitdaging kijk ik enorm uit", zei de goalie tegenover PSV TV.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.