Flitspaal levert 500 euro op voor Helmondse wijk: 'Dat komt goed uit'

9 juli 2018 om 22:25
nl
Drie weken lang stond er in de Dijksestraat in Helmond een flitspaal die geen geld kost maar geld oplevert. Iedereen die zich keurig aan de snelheid hield, verdiende geld voor de buurt. Maandagavond werd het eindbedrag bekend gemaakt. Vijfhonderd euro is er opgehaald met de bijzondere flitskast. 'Dat zijn mooie centen'
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Vijfhonderd euro is natuurlijk niet niks", vertelt een van de buurtbewoners maandagavond. De afgelopen weken stond pal voor haar deur de 'snelheidsmeterspaarpot'. Een flitspaal die een duim omhoog geeft als je niet harder dan dertig kilometer per uur rijdt. De gemeente besloot om tien cent per keurige automobilist in een potje te gooien. 

"Je zag de eerste dagen nog geen verschil. Maar op een gegeven moment merkte je wel dat mensen het hadden gezien en rustiger gingen rijden. Het duurde eigenlijk ook niet heel lang voordat we die vijfhonderd euro hadden gehaald." 

'Het gaat om veiligheid'
Voor de buurtbewoners van de Dijksestraat in Helmond is dat geldbedrag natuurlijk mooi meegenomen. "Maar eigenlijk is dat maar een heel klein bedrag als we gaan kijken naar de veiligheidssprong die we gemaakt hebben", zegt Alex van de Westerlo van Veilig Verkeer Nederland (VVN). 

"Het gaat natuurlijk om de veiligheid. Ook al is het maar één verkeersdode in Helmond die het kan schelen, dat is natuurlijk nooit te betalen met geld. Dus een stukje bewustwording en het brengen van verkeersveiligheid, daar gaat het om."

Nieuwe skelters
Na ruim drie weken staat de teller dus op vijfhonderd euro. Ondanks dat het voor VVN vooral om de verkeersveiligheid gaat, zijn ze in de buurt ook wel erg blij met het geldbedrag. "Begin van dit jaar is er ingebroken in de speelcontainer op het speelveldje", vertelt een buurtbewoonster. 

"Dus dit is wel een mooi bedrag om nieuw speelgoed van te halen. Nieuwe skelters voor de kinderen en nog wat ander speelgoed voor de kleinere kinderen zodat zij weer lekker kunnen spelen in de zandbak."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.