Drugslab gevonden op landgoed in Elsendorp, vijf verdachten opgepakt

ELSENDORP - De politie heeft dinsdagavond na een anonieme tip een drugslab gevonden op een landgoed aan de Elsendorpseweg in Elsendorp. Het gaat om middelgroot lab voor de productie van amfetamine.

Een speciaal onderzoeksteam ging met de anonieme tip aan de slag en vond in een berging op het landgoed het amfetaminelab. Bij het lab hield het arrestatieteam (AT) twee verdachten aan, een 27-jarige man met een nog onbekende woonplaats en een 21-jarige inwoner van Waalre. 

Man gebeten door politiehond
De 27-jarige rende een maïsveld in, maar werd dankzij de inzet van een politiehond gearresteerd. Daarbij beet de hond in de arm van de man. De beetwond die de man opliep, werd door ambulancemedewerkers verzorgd en vervolgens is de man afgevoerd. 

In een andere woning in Elsendorp zijn diezelfde avond nog drie verdachten opgepakt in verband met het drugslab. Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Winssen, een 53-jarige man uit Ewijk en een 26-jarige man met een nog onbekende woonplaats. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

In het lab werden tientallen vaten gevonden.


Gevaarlijke chemicaliën
In het middelgrote drugslab zijn verschillende vaten en jerrycans met chemicaliën of resten daarvan gevonden en in beslag genomen. Woensdag is het lab onderzocht op sporen. Gespecialiseerde politiemedewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben de boel geruimd. Deze medewerkers zijn speciaal getraind en uitgerust om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld in situaties met gevaarlijke chemicaliën.

"Diverse soorten chemicaliën stonden hier naast elkaar. Als die met elkaar in aanraking komen kan een chemische reactie ontstaan. Echt gevaarlijk. Ook kwamen chemicaliën in de bodem terecht. Dat leidt uiteraard tot ernstige milieuschade. Onderzoek en het ontmantelen van een dergelijk drugslab vereist echt deskundigheid. Het is te gevaarlijk. We zijn de rest van de middag en mogelijk ook nog de avond bezig om alles op te ruimen", legt een LFO-expert uit. 

Deel dit artikel: