Kobus L. veroordeeld voor vermoorden schoonzoon: 12 jaar cel

11 juli 2018 om 12:55
nl
De rechtbank in Breda heeft Kobus L. (73) veroordeeld tot 12 jaar voor het doodschieten van zijn schoonzoon. Tegen de Rotterdamse ex-drugsbaron was 14 jaar celstraf geëist.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Kobus zijn schoonzoon John Wassink verdween eind juli 2014 uit zijn woonwagen aan het Spectrum in Roosendaal. Enkele dagen later werd zijn lijk gevonden in het Markkanaal bij Terheijden. Het was verpakt in plastic en hij bleek gedood door kogels die door zijn hoofd en borstkas waren geschoten. 

Moordwapen
Volgens de rechtbank is hij gedood op 26 juli in zijn slaapkamer in Roosendaal. Dat blijkt uit de bloedsporen van Wassink die daar zijn gevonden en ook een kogel. Die had unieke sporen (krassen) waardoor het te herleiden is naar een pistool. Dat pistool ziet de rechtbank als het moordwapen. Op diverse plekken zoals de trekker en patroonhouder, zat DNAop van Kobus L. 

Matras
Daarnaast is er door de politie een matras gevonden waar randen uit waren gezaagd. Daarop zaten ook sporen van Kobus L.  De rechtbank gaat er vanuit dat Wassink doodgeschoten is op zijn bed. 'Een laffe en kille daad', noemde de rechtbank dat. 

Voor de rechter is er voldoende bewijs dat hij John Wassink doodschoot en is doodslag bewezen, geen moord, omdat er niks gebleken is van een vooropgezet plan. 'Luguber' noemde de rechtbank ook de manier van het verwijderen van het lijk door het te dumpen in het water. 

Ontkenning
Kobus L. was zelf niet bij de zitting aanwezig. Hij heeft altijd ontkend en wees altijd naar een paar andere mannen die in zijn ogen de daders zijn. De rechter vond het erg dat hij naar anderen wijst. 

De rechter heeft 'onmiddellijke gevangenhouding' bepaald. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.