Video

Als je liefdesleven een nachtmerrie is: datingsite voor berijders paarden

12 juli 2018 om 14:25
nl
Ga naar Google, type het woord 'daten' in en er verschijnen werkelijk hónderden sites, apps of events die allemaal beloven dat je daar je prins(es) op het witte paard vindt. Toch is er maar één datingsite die zowel letterlijk als figuurlijk berijders en berijdsters van dit edele dier bij elkaar brengt: het Brabantse Paard& Partner van Ilse Jespers en Daisy Plukkel.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

In Nederland wonen bijna 3 miljoen alleenstaanden, waarvan 400.000 in Brabant (CBS). Maar wat zouden de singles die graag een relatie willen toch moeten zonder de dating apps, sites en events? God mag het weten. De (online) relatiebemiddelaars schieten als paddenstoelen uit de grond. En bedenken steeds meer ludieke acties om de gaten die er blijkbaar toch nog zijn in de markt, te vullen.


Van Escaperoom tot kermis

Denk maar aan de koppelactie van de Efteling en Lexa op 30 juni in Kaatsheuvel. Maar liefst tienduizend (!!) mensen hadden zich aangemeld voor het middagje daten in het pretpark. Er konden zich maar 100 deelnemers de gelukkigen noemen. In de Escaperoom in Eindhoven wordt je met je (onbekende) date opgesloten en moet je samen zien te ontsnappen. Wat vooral leuk is als er een goede klik is natuurlijk, want wie zit nu graag opgesloten met iemand waar je de (verkeerde) kriebels van krijgt. In Oss gaan ze in augustus tijdens de kermis op de nostalgische toer en mag je samen met je blind date in de rups. Met een beetje geluk heb je daar straks niet alleen de felbegeerde pluim te pakken, maar hou je er ook een verkering aan over! 

Prinsen en prinsessen op het witte paard

Wie kent ze niet, de sites en apps van Tinder, Relatie Planet, Lexa, Parship? Uit eigen ervaring of op z'n minst omdat iemand in de familie-of vriendenkring graag een beetje mag swipen. Sinds eind juni is er een nieuw platform dat letterlijk prinsen en prinsessen op het witte paard bij elkaar wil brengen: Paard& Partner van Ilse Jespers en Daisy Plukkel. 

Vijfhonderd aanmeldingen

Paard& Partner, de naam zegt het al, richt zich helemaal op mensen die gek zijn van paarden. Sinds de lancering van de site eind juni, is het een gekkenhuis, vertelt Ilse. "We hebben al bijna vijfhonderd aanmeldingen binnen! En voor negentig procent zijn het inderdaad mensen met een voorliefde voor paarden. Wat natuurlijk precies de bedoeling is. De verdeling man/vrouw loopt niet helemaal in de pas met elkaar, 31% aangemelde mannen ten opzichte van 69% vrouwen, maar dat trekt misschien nog wel wat bij."

Horse-dating

Het 'koppelen' is Ilse niet helemaal vreemd. Ze is directeur van de Vereniging Eigen Paard en een van haar taken is het begeleiden van mensen bij het kopen van een paard. "Hiervoor hebben we het 'initiatief 'Horse-dating' in het leven geroepen: een evenement waar paarden en paardenkopers met elkaar in contact worden gebracht. Dit heeft mij op het idee gebracht van 'Paard& Partner'. 

Op de vraag of Ilse en Daisy misschien zelf op zoek zijn naar de prins op het witte paard, volgt luid gelach. "Nee hoor, ik heb een hele leuk vriend! En Daisy is wel single, maar helemaal geen paardenmeisje. Ze staat niet op de site! Maar tegen iedereen die wél op zoek is naar de ware zou ik zeggen: meld je aan. Dat kan deze maand nog gratis." Wil je een kijkje nemen op de site ga dan naar de site van Paard& Partner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.