Peter Koelewijn zal altijd van Brabant blijven houden, maar gaat terug naar 't Gooi - Omroep Brabant

Peter Koelewijn zal altijd van Brabant blijven houden, maar gaat terug naar 't Gooi

12 juli 2018 om 13:14
nl
Peter Koelewijn
Peter Koelewijn
Wel-niet. Wel-niet. Het wordt toch niet. Zanger en producer Peter Koelewijn verlaat Brabant weer. Hij verruilt zijn huis in het idyllische, Kempendorp Vessem voor een optrekje aan het water in Loosdrecht. Maar hij zal altijd van Brabant blijven houden.
Profielfoto van redactie
Geschreven door
redactie

Koelewijn zei dat donderdag in een gesprek met onze collega en radiopresentator Hubert Mol.

Brabantse tongval
De zanger werd in 1940 geboren in het Eindhovense stadsdeel Stratum. Zijn familie had een viswinkel aan de Heezerweg. Hij groeide op in Eindhoven, maar op enig moment verhuisde hij naar ’t Gooi, waar hij zo’n 45 jaar in Soest woonde. Vorig jaar keerde hij terug naar Brabant. Hij huurde een huis in Vessem met de bedoeling van daaruit op het gemak een koophuis in Brabant te zoeken.

Hij vertelde vorig jaar dat zijn vriendin Els een geboren Hilversummer is, maar er naar uit keek naar Brabant te trekken. “Mijn vriendin en ik liggen qua smaak wat uit elkaar, maar we zijn allebei blij om naar het zuiden te verhuizen”, vertelde Koelewijn. “En als ik er ben, dan verval ik weer in de Brabantse tongval.”

Kans
En toen kwam tijdens de zoektocht naar een ander huis opeens een kans voorbij die je maar zelden krijgt. Koelewijn: “We kregen opeens een fantastische aanbieding. Een plek aan het water in Loosdrecht. Zoiets kom je maar één keer in de zoveel tijd tegen.” 

Dus na krap een jaar verlaat Koelewijn zijn geboortegrond voor de tweede keer. “Dat heeft niks met Brabant te maken, want dat is een geweldige provincie. En we zullen hier ook nog vaak terugkeren bij vrienden, want mijn warme hart voor Brabant zal altijd blijven”, zegt de zanger.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.