Burgemeester is vechtpartijen zat en sluit de kroegen eerder - Omroep Brabant

Burgemeester is vechtpartijen zat en sluit de kroegen eerder

12 juli 2018 om 15:13
nl
De horecagelegenheden rondom de Markt in Boxtel moeten voortaan weer om twee uur 's nachts sluiten in plaats van drie uur. Die maatregel heeft burgemeester Mark Buijs genomen na de vechtpartijen dit weekend. De maatregel gaat per direct in en duurt zes maanden, waarna hier een definitief besluit over valt. Er komt ook meer cameratoezicht.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Afgelopen weekend was het weer raak op de Markt. Ook de burgemeester is dat niet ontgaan. "Er is iemand knock-out geslagen en iemand is op een brute manier tegen het hoofd getrapt. Later is er een confrontatie geweest, waarbij de politie is gehinderd, belemmerd en beledigd door horecamedewerkers."

Boos
Het horecapersoneel verwijt de politie dat ze tijdens de vechtpartijen te laat aanwezig waren, waardoor het uit de hand liep. De politie was volgens de burgemeester op dat moment naar een incident met een hogere prioriteit.

Horecapersoneel zou juist samen moeten werken met de politie en het elkaar niet moeilijk maken. Zo staat er in het Boxtelse horecaconvenant. De incidenten van dit weekend waren de druppel voor de burgemeester. 

Afschuwelijk
"Net als veel anderen heb ik ook filmpjes op social media gezien van de vechtpartijen en het aandeel van het horecapersoneel. Ik vind het afschuwelijk en beschamend wat daar is gebeurd."

Over de precieze inhoud van het overleg met horecamedewerkers en politie wil burgemeester Buijs niet ingaan. "Dat is een vertrouwelijk gesprek geweest over wat er gebeurd is. De conclusies die ik vervolgens heb getrokken, deel ik nu wel."

Test
Naast de vervroegde sluitingstijd, komt er structureel meer cameratoezicht. Over drie maanden worden de eerste resultaten van de vervroegde sluitingstijd besproken. "De intentie is dat de horeca weer langer open mag blijven die na zes maanden, maar of dat kan moet de komende periode uitwijzen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.