'Derde verdachte kluisjesroof Oudenbosch in beeld' - Omroep Brabant

'Derde verdachte kluisjesroof Oudenbosch in beeld'

12 juli 2018 om 16:03
nl
De recherche heeft een nieuwe verdachte in beeld voor de kluisjesroof in Oudenbosch. Het zou gaan om één van de twee rovers in het bankgebouw. Dat bevestigen de advocaten van de twee eerder opgepakte verdachten, na berichtgeving van BN DeStem.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Volgens de advocaten is de nieuwe verdachte in beeld gekomen na het vertonen van beelden in Opsporing Verzocht. Het gaat om een oud-medewerker van beveiligingsbedrijf EBN. Het zou de politie nog niet gelukt zijn om de verdachte op te sporen. 

'Onschuld bewijzen'

"Mijn cliënt hoopt dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Dit kan helpen zijn onschuld te bewijzen", vertelt Ziya Yeral, advocaat van de 45-jarige Agron K. uit Roosendaal. Ook Henk van Asselt, advocaat van medeverdachte Henri van W. bevestigt het nieuws.  

Het OM en de politie willen het nieuws niet bevestigen en doen verder geen mededelingen.

In de rechtbank in Breda werd donderdag ook duidelijk dat het voorarrest wordt verlengd van de twee beveiligers die worden verdacht van betrokkenheid bij de miljoenenroof. 

Strafzaak

De twee mannen van 43 en 45 jaar uit Etten-Leur en Roosendaal blijven vastzitten tot volgende maand de eerste openbare zitting is in hun strafzaak. Hun verzoek om vrijlating wees de rechter af. 

De spectaculaire kluisroof werd op maandag 5 maart ontdekt maar was al enkele dagen eerder gepleegd. De daders zijn meer dan 24 uur in het bankgebouw geweest. De politie is nog op zoek naar de dieven van het geld en de sieraden uit driehonderd kluisjes.

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.