9000 blikken gestolen babyvoeding gevonden in boerderij, waarde meer dan 100.000 euro

12 juli 2018 om 17:28
nl
In een boerderij tussen Gemert en Erp zijn 9000 blikken gestolen babyvoeding gevonden, waarschijnlijk bedoeld voor de illegale handel. Ook zou er illegale mestverwerking plaatsvinden. Dat laat de gemeente Gemert-Bakel weten in een persverklaring.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

De waarde van de gevonden babyvoeding is meer dan 100.000 euro. Babyvoeding, en dan vooral melkpoeder, is een populair exportmiddel op de zwarte markt. Vooral in China is de vraag naar het product groot.

Milieuovertredingen
De eigenaar van de melkveehouderij werd naast de partij babyvoeding ook betrapt op meerdere milieuovertredingen. Zo sloeg de boerderij mest op, dat bovendien tegen de regels in werkt verwerkt. Voor boeren die geen dieren hebben, is de opslag van mest niet toegestaan. 

Ook kwam tijdens de controle aan het licht dat de mest niet op de juiste manier wordt opgeslagen, op een onbeschermde bodem, en dat er mestverwerking plaatsvindt. Hier is geen vergunning voor en mestverwerking mag volgens het bestemmingsplan ook niet op deze locatie. Een medewerker van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was bij de controle aanwezig om op locatie onderzoek te doen. Dit onderzoek wordt nu vervolgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.