Moordenaar die enkelband doorknipte komt vrij met.... een enkelband

12 juli 2018 om 18:05
nl
De 43-jarige Tilburgse moordenaar Johan L. komt volgende week vrij, met een enkelband. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag besloten. En dat terwijl hij onlangs nog maanden spoorloos was, nadat hij zijn enkelband doorknipte.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De Tilburger werd in 2013 veroordeeld tot acht jaar celstraf voor de moord op Willy van Wanrooy. L. beroofde hem in 2008 met grof geweld van zijn televisie, portemonnee en telefoon in zijn huis in de IJskelderstraat. Het slachtoffer overleed diezelfde dag nog aan zijn verwondingen. 

Het duurde jaren totdat L. veroordeeld kon worden. In 2008 was er onvoldoende bewijs. Dankzij nieuwe DNA-opsporingstechnieken kon hij in 2012 opnieuw worden opgepakt

Spoorloos
Vorig jaar kwam L. vrij met voorwaarden. Hij moest een enkelband dragen. Die knipte hij in september door en hij verdween. De politie vond hem in maart terug in een huis in Tilburg, terwijl hij daar vanwege zijn gebiedsverbod helemaal niet mocht komen. Hij moest vier maanden extra de cel in en werd vastgezet.

LEES OOK: Voortvluchtige moordenaar die enkelband doorknipte opgepakt in Tilburg

Nu komt hij dus weer vrij. Komende donderdag mag zijn cel verlaten. L. moet dan opnieuw een enkelband dragen en krijgt ook een gebiedsverbod voor Tilburg. Daarnaast moet hij zich regelmatig melden en wordt hij verplicht behandeld bij de GGZ.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.