Angelo S. (17) uit Den Bosch krijgt maximale straf voor doden Savannah

13 juli 2018 om 10:08
nl
Angelo S. (17) uit Den Bosch heeft de maximale straf gekregen voor het doden van Savannah: twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Deze uitspraak werd vrijdag gedaan door de rechtbank in Utrecht. S. is veroordeeld voor doodslag. De straf komt overeen met de eerdere eis van justitie. Savannah kwam op 1 juni vorig jaar door geweld om het leven. Volgens de rechter blijkt uit bewijs dat er die bewuste dag een worsteling tussen de twee heeft plaatsgevonden.
Geschreven door

"Alleen verdachte weet wat er daar precies gebeurd is. Verdachte is de enige die de sloot die dag levend heeft verlaten." 

Wachten op privacy instellingen...

Angelo S. was destijds zestien jaar. De twee hadden op 1 juni, de dag van de verdwijning van Savannah, een afspraakje. Uit het vonnis blijkt dat de verdachte verliefd was op Savannah. Maar hij was ook boos op haar en voelde zich belazerd, omdat ze ook contact had met een andere jongen.

In Bunschoten zijn de twee naar een parkje in de buurt van industrieterrein De Kronkels gegaan. Tijdens dat afspraakje bleven beiden chatten met anderen. Savannah verstuurde om tien voor drie die middag haar laatste bericht. Vijfentwintig minuten later is de verdachte alleen gezien terwijl hij uit het parkje wegfietste op de fiets van Savannah.

Bewijzen overduidelijk
De twee belanden uiteindelijk in een sloot. Dat blijkt uit modder, worteltakken en een slakkenhuis die zowel bij het slachtoffer als op de kleding bij de jongen zijn gevonden. Het slakkenhuis zat in zijn jaszak. De verdachte is blijven ontkennen dat hij ook in de sloot is geweest, maar de rechtbank vond de bewijzen voor het tegendeel overduidelijk. 

Op 4 juni werd het levenloze lichaam van Savannah in een sloot bij het parkje gevonden door een voorbijganger. Een exacte doodsoorzaak was niet meer vast te stellen. 

Wachten op privacy instellingen...

Het OM bepleitte eerder dat het niet anders kan zijn dan dat S. verantwoordelijk is voor de dood van Savannah. Uit onlineberichten kon volgens justitie ook worden afgeleid dat hij voor haar verdwijning al van plan was Savannah iets aan te doen. De rechter gaat hier niet in mee, zo blijkt uit de veroordeling voor doodslag. 

Wachten op privacy instellingen...

Nooit een verklaring
S. heeft altijd ontkend ook maar iets met de dood van Savannah te maken te hebben. Hij heeft in het openbaar nooit een verklaring gegeven voor de bevindingen van de politie. 

Wachten op privacy instellingen...

De verdachte was vrijdag niet aanwezig in de rechtszaal bij de uitspraak. De familie van Savannah volgde de uitspraak vanuit een andere zaal in de rechtbank in Utrecht.

Wachten op privacy instellingen...

De advocaat van Angelo S. pleitte eerder voor vrijspraak van haar cliënt. "We weten niet wat de doodsoorzaak is, we weten niet wat er is gebeurd en er is een ontkennende verdachte. Dan kun je iemand niet veroordelen", was haar commentaar eerder. Wel vond ook zij dat S. hulp nodig heeft omdat hij stoornissen zou hebben.

De inhoudelijke behandeling van de zaak was achter gesloten deuren omdat S. minderjarig is.  De uitspraak was vrijdag wel openbaar.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!