Eindhoven de zesde! Vijfde stad straks ingehaald door... Groningen (geen grap)

EINDHOVEN - De gemiddelde Eindhovenaar heeft het misschien niet gemerkt, onbezorgd en gemoedelijk als hij is, maar er heeft zich een klein drama aangekondigd in de Eerste Kamer. Daar is een herindelingsvoorstel van de stad Groningen goedgekeurd, en de gevolgen zullen enorm zijn!

Zoals het er nu naar uitziet zal Groningen op 1 januari 2019 Eindhoven namelijk voorbijstreven in inwonersaantal, en de vijfde stad van Nederland worden. De boosdoener is de plaats Haren, die bij Groningen wordt gevoegd. Ja, zo kunnen wij het ook!

2 verrekkes slechte jaren
Even de cijfers: Groningen telt straks na de herindeling zo'n 229.431 inwoners. Eindhoven moet het doen met 229.126 Eindhovenaren. Dat zijn er 305 minder, oftewel een Philips Stadion dat voor één honderdste gevuld is. Een getal van niks, maar het maakt wel dat Groningen, een prima stadje maar toch anders dan Eindhoven, zich straks 'de vijfde' mag noemen.

Pas in 2021 gloort er hoop. Als de geplande herindeling doorgaat en Nuenen met dik 23.000 inwoners bij de stad gevoegd wordt, zitten ze in 'Eindje' weer safe.

LEES OOK: Beste mensen van boven de rivieren: je zegt friet, en niet patat

Voortplanten maar!
Zo lang wil de Eindhovenaar natuurlijk niet wachten. De beste oplossing zou daarom zijn als de stad zich massaal voort gaat planten. Nu, direct. Januari wordt niet meer gehaald, maar een klein geboortegolfje in april zou ook al mooi zijn.

Kom op Eindhoven, we hebben er maar 305 nodig! Heb elkaar lief dit weekend.

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN GRONINGEN