Michael van Gerwen heeft beste papieren om Phil Taylor Trophy te winnen

13 juli 2018 om 12:14
nl
Michael van Gerwen en Jelle Klaasen nemen deze maand deel aan de World Matchplay. Bij het dartstoernooi in de Engelse havenstad Blackpool wordt dit keer gestreden om de Phil Taylor Trophy.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Taylor won het toernooi zestien keer in zijn loopbaan. Een extreem hoog aantal, als je bedenkt dat er 24 edities van het toernooi zijn geweest. Tot nu toe. De 25ste editie is de eerste zonder Taylor. Van Gerwen, die in 2015 en 2016 het toernooi won, staat dit keer als topfavoriet aan de start. Er moet eigenlijk wel iets heel geks gebeuren wil hij de titel dit jaar niet pakken.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli gehouden. Van Gerwen treft in de eerste ronde van het toernooi een landgenoot, Jeffrey de Zwaan. Mighty Mike komt zaterdag de 21ste, op de openingsdag dus, direct in actie. Jelle Klaasen heeft een pittige loting. De Alphenaar speelt maandag de 23ste in de eerste ronde tegen Peter Wright, de nummer twee van de plaatsingslijst.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen is, uiteraard, de nummer één van de plaatsingslijst. En dus de topfavoriet voor de eindzege. Toch zal hij waakzaam zijn voor De Zwaan, zijn tegenstander in de eerste ronde. Op de UK Open, in februari, verloor Mighty Mike in de derde ronde van de Rijkswijker.

Klaasen verloor de laatste tien(!) wedstrijden van Wright. De laatste keer dat hij Snakebite versloeg was bij een Pro Tour-wedstrijd in Wigan op 26 mei 2013. Klaasen kan dus alleen maar verrassen op het toernooi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.