Grootste spookhuis van de wereld trekt griezelfans naar Uden

13 juli 2018 om 18:52
nl
Maar liefst vijftien vrachtwagens waren er nodig om het enorme spookhuis vanuit Duitsland naar de kermis in Uden te brengen. En vrijdag opende de langverwachte attractie eindelijk. Daemonium trekt veel bekijks. Precies wat kermiscoördinator Pascal Donkers hoopte. "Het is een enorme publieksmagneet."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het spookhuis bestaat uit vier etages en is veertig meter breed, twintig meter hoog en twintig meter diep. Tijdens het ritje word je achterna gezeten door onder andere een man met een ronkende kettingzaag en doemt ineens een enge man met een masker op.

Alleen op allergrootste kermissen
"Het is het allergrootste spookhuis van de wereld waar je in karretjes doorheen rijdt", aldus de trotse eigenaar Martine Blume. Hij is op speciaal verzoek vanuit München naar Uden gereden. 

Pascal Donkers is maar wat blij met de publiekstrekker. "Het is echt heel bijzonder dat hij hier staat. Normaal staat 'ie alleen op de allergrootste kermissen als München en Stuttgart." 

Wachten op privacy instellingen...

'Ik ken ze allemaal uit mijn hoofd'
De 23-jarige Randy van Zwam uit Wijchen heeft een spookhuizenobsessie. Vrijdagmiddag zit hij al vóór de opening van de kermis te kijken naar de opbouw van het Duitse spookhuis. Eén ding is duidelijk voor Randy: "Deze is het mooist. Maar de engste is een Duitse, die heet Geisterstadt." 


Wachten op privacy instellingen...


Randy is in alle spookhuizen van Nederland en Duitsland meerdere keren geweest. "Ik ken ze allemaal uit mijn hoofd. Ik zou bijna kunnen zeggen waar welke pop staat en welke figuranten." Dan wordt zo'n ritje wel heel saai, zou je denken. 

"Nee, bij mij gaat het nooit vervelen", reageert hij. "Je hebt ook slechte spookhuizen, maar zelfs die vind ik leuk. Die hebben ook weer een bepaalde aantrekkingskracht. Ik vraag me dan toch af hoe hij is ingedeeld. Ik ben eigenlijk altijd tevreden." 

Griezelliefhebbers kunnen het spookhuizen nog tot en met 22 juli bewonderen op de Udense kermis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.