Vermiste vrouw dood teruggevonden in strandbad Nuenen

16 juli 2018 om 13:11
Omroep Brabant
Politie markeert plek in plas in Nuenen waar mogelijk lichaam van vermiste vrouw ligt
Omroep Brabant
De sonarboot wordt te water gelaten. (Foto: Danny van Schijndel)
Omroep Brabant
Duikers zoeken in het water. (Foto: Sem van Rijssel).
1/3 Politie markeert plek in plas in Nuenen waar mogelijk lichaam van vermiste vrouw ligt
De politie heeft in het Laco Strandbad in Nuenen het lichaam gevonden van de 49-jarige vrouw uit Eindhoven die sinds zondag werd vermist. De plek werd vastgesteld aan de hand van signalen van een sonarboot. Duikers gingen naar beneden en vonden het lichaam.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De politie laat weten dat het vreselijke nieuws inmiddels is gedeeld met de familie.

Wachten op privacy instellingen...

De vrouw was aan het snorkelen met een loodgordel om. En volgens de beheerder van de plas, Bart Lavrijsen, kon ze op die manier soms wel enkele minuten onder water blijven. Zondag kwam ze op een gegeven moment niet meer boven water. De zoektocht naar de vrouw werd zondagavond laat gestaakt. Voor bezoekers is het bad maandag gesloten. Dinsdag is de waterplas weer open voor publiek.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

De vrouw is heel bekend met het water in Nuenen. Volgens Lavrijsen is ze een ervaren snorkelaar die bijna dagelijks in Nuenen komt zwemmen en snorkelen. Zo fotografeert ze er bijvoorbeeld de onderwaterwereld. 

Haar man was zondag ook bij het strandbad. Ze hadden volgens de beheerder regelmatig contact. Toen dit contact enige tijd uitbleef, begon de man zich zorgen te maken en schakelde hij medewerkers van het bad in om zoeken naar zijn vrouw. Vervolgens zijn mensen op het terrein rond het water en in het water gaan zoeken. Zo werd bijvoorbeeld met een boot in het zwemgedeelte gezocht.

Later werden ook de politie en brandweer ingeschakeld. Het ongeluk heeft volgens Lavrijsen een enorme impact op iedereen. "Het is een drama. Absoluut triest", beaamt hij. Hij hoopt dat er snel een eind komt aan de onzekerheid. In eerste instantie natuurlijk voor de familie, maar ook voor de medewerkers van het bad. Voor degenen die er behoefte aan hebben, is zondag volgens hem meteen al slachtofferhulp ingeschakeld.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...