Video

Bewoners verpleeghuis krijgen eigen tropisch strand: 'Geen Boxtel, maar Bali!'

16 juli 2018 om 19:07
nl
Twee knalroze plastic flamingo's, parasols in alle kleuren en natuurlijk een hele hoop zand. De ingang van verpleeghuis Liduina in Boxtel ziet er tropisch uit deze dagen. En dat komt niet alleen door de hoge temperaturen. Het verpleeghuis legde speciaal voor de bewoners een strandje aan.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

"Vorig jaar zijn we ermee begonnen en dat was een groot succes",  vertelt activiteitenbegeleider Marc Spierings. "Het is heerlijk om hier de ochtend- of avondboterham te eten. Onze bewoners kunnen niet meer naar het strand of zwembad, dus brengen we het naar ze toe." 

Genieten van de kleinkinderen
Zelf zandkastelen bouwen doet bewoner Sjef van der Zandt al lang niet meer. "Maar je ziet wel de kinderen in het zand spelen. Nu speelt er ook weer een jongetje. Dat is heel leuk om te zien en de mensen genieten."

De tropische temperaturen blijven nog wel even, dus het strand ook. "Warmte hebben we ook nodig voor het strand, het is bijna Bali in plaats van Boxtel", zegt Marc Spierings.

Als de temperaturen nog extremer worden, zullen veel bewoners toch binnen blijven, denkt de activiteitenbegeleider. "Maar misschien kunnen we nog een zwembadje regelen voor erbij. Heeft iemand er nog eentje beschikbaar?" vraagt hij lachend. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.