Video

Thomas (11) gestart met de Vierdaagse: ‘Het gaat tot nu toe heel goed’

17 juli 2018 om 07:51
nl
De Vierdaagse van Nijmegen is begonnen. Dinsdagochtend in alle vroegte gingen de eerste lopers van start. Traditioneel doen aan het evenement weer duizenden Brabanders mee. Een van de jongste lopers dit jaar is Thomas Overdijk uit Lieshout. Hij is pas 11 jaar oud. "We hebben al een groot stuk gelopen."
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

De eerste Vierdaagselopers zijn dinsdagochtend om vier uur in Nijmegen van start gegaan voor hun eerste dag, de Dag van Elst. De in totaal 44.480 deelnemers wacht een warme, droge wandeldag. Het is de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. 

“Dit jaar word ik 12”, vertelt Thomas in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. “Daarom mag ik dit jaar al meedoen met de Vierdaagse.” Thomas werd het loopvirus met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan stond hij met zijn moeder langs de kant, zijn vader aan te moedigen. Die liep de Nijmeegse Vierdaagse al 22 keer. 

Vlogs en militairen
De jongen uit Lieshout loopt zelf dit jaar niet met zijn vader mee, maar met het #Vteam. Het #Vteam is een groep van 98 kinderen van 11 tot en met 15 jaar. Zij maken tijdens de Vierdaagse reportages, vlogs en livestreams.

De groep van Thomas heeft er flink de pas in. Ze lopen namelijk mee met een groep militairen. “Ik praat veel met ze, want dat vind ik heel erg interessant.” 

'Voor Brabant'
Hoewel Thomas elke dag 30 kilometer moet lopen, heeft hij er alle vertrouwen in dat het hem gaat lukken. “Rond halfacht hebben we al een groot stuk gelopen. Ik weet niet precies hoeveel, maar het gaat nog erg goed”, zegt Thomas. “Ik ga de Vierdaagse voor de trots van Brabant helemaal uitlopen!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.