Justitie wil dat oud-wethouder Tielemans 1,5 ton terugbetaalt aan zijn partij

17 juli 2018 om 12:06
nl
Oud-wethouder van Helmond Peter Tielemans moet van het Openbaar Ministerie anderhalve ton terug betalen. Dat geld zou hij onder meer gestolen hebben van zijn partij SDH. Zijn advocaat Richard Wagemans is niet onder de indruk van de vordering. “Ze slaan er maar een slag naar”, zegt hij.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Wagemans bevestigt berichten in het Eindhovens Dagblad dat er een vordering van anderhalve ton op zijn bureau ligt. Tielemans werd drie jaar geleden aangehouden op verdenking van verduistering en corruptie. Ondanks de verdenkingen is het na drie jaar nog niet tot een veroordeling gekomen.

Volgens het OM heeft Tielemans illegaal geld van een partijrekening gehaald. Ook zou hij smeergeld hebben aangenomen van twee broers die in Helmond een coffeeshop wilden beginnen.

Wagemans zegt dat justitie nu volgens de plukze-wetgeving anderhalve ton bij Tielemans probeert te halen. “Ze gooien van alles op een hoop en slaan er dan een slag naar. Daar doen ze dan dertig of veertig procent bovenop om te kunnen dealen. Het is pure koehandel die op geen enkel feit is gebaseerd. Vergeet niet dat bij justitie ook maar iemand achter een bureau aan de zaak werkt, net als ik hier achter een bureau zit”, aldus Wagemans. 

Op 27 juli dient de rechtszaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.