Hedelse genie bouwt voor 75ste keer pontonbrug voor Vierdaagse: 'Onderdeel van mooi evenement'

CUIJK - Razendsnel kunnen de mannen en vrouwen van de 105 Genie Compagnie Waterbouw uit Hedel een pontonbrug aanleggen. Binnen een uur ligt het gevaarte over de Maas bij Cuijk. Binnen een half uur is de brug ook weer afgebroken. "Op donderdagavond bouwen we de brug om te kijken of alles goed werkt", legt sergeant-majoor Siem Spliethof uit.

De belangstelling voor de operatie van de genie is groot donderdagavond. Veel mensen staan vanaf de wal toe te kijken. "Altijd leuk om dit aan de mensen te kunnen laten zien",  zegt Spliethof. "Het is een mooie ondersteuning voor de Vierdaagse en wij kunnen ons specialisme laten zien."


[video:2814225]"We maken onderdeel uit van een mooi evenement in Nederland",  zegt Spliethof trots. "Op donderdagavond is het een leuke gelegenheid voor de mensen om over de pontonbrug heen te lopen." En dat wordt dan ook flink gedaan. 

Handenschudden
Ook Duitse legereenheden helpen mee met de pontonbrug. De burgemeesters van Cuijk en van Mook en Middelaar kwamen elkaar halverwege tegemoet om handen te schudden.De pontonbrug is na de oefening weer afgebroken om de scheepvaart op de Maas vrije doorgang te verlenen. Vrijdagochtend om half 7 wordt de brug opnieuw opgebouwd. Wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen overdag tussen zeven en drie uur via de pontonbrug de Maas oversteken. Meer over dit onderwerp:
CUIJK VIERDAAGSE NIJMEGEN PONTONBRUG GENIE