Speciale krant voor Roze Maandag in Tilburg; niet het Re- maar Gayformatorisch Dagblad

20 juli 2018 om 15:57
nl
Maandag is het Roze Maandag in Tilburg. En dat betekent behalve feesten, zonneschijn en regenbogen ook dat eenmalig het Gayformatorisch Dagblad wordt gepubliceerd. Drieduizend stuks zullen worden uitgedeeld.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Het idee voor het Gayformatorisch Dagblad ontstond na een publicatie van het Reformatorisch Dagblad. Daarin stond een pamflet van actiegroep 'Gezin in Gevaar' waarin werd geprotesteerd tegen 'zedenloze' posters van SuitSupply. Daarop zijn twee zoenende mannen te zien. 

"De stichting zegt dat traditionele gezinnen het enige juiste soort gezin is en dat homo's een gevaar vormen. Daar zijn we het niet mee eens", zegt Rona van der Heijden. Zij is voorzitter van Roze Maandag, de initiatiefnemer van de publicatie.

Knipoog
"De naam is een knipoog naar het Reformatorisch Dagblad maar de inhoud bestaat uit serieuze verhalen van echte mensen", zegt Van der Heijden. "We brengen bijvoorbeeld het verhaal van een vrouw die predikant in opleiding is. Zij zegt juist dat ze het jammer vindt dat mensen uit haar geloof anderen uitsluiten. Deze predikante in de dop wil juist de band tussen god en iedereen benadrukken."

Voor de publicatie is ook contact geweest met de naamgever, het Reformatorisch Dagblad. Sterker nog, de krant mocht een artikel insturen dat ook wordt gepubliceerd. "We hebben gesproken met mensen van de redactie. Die namen het heel sportief op. Het is geen artikel waarin staat dat ze homo's haten. Maar ze leggen hun standpunt uit." 

Online
Het Gayformatorisch Dagblad is online al te lezen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.