Video

Wie gaat dit voormalige landgoed van Frits Philips kopen: Bruce Springsteen of Bill Gates?

22 juli 2018 om 18:17
nl
Gaat een van de rijkste mannen van de wereld of een van de beroemdste rocksterren ooit met het luxueuze Eindhovense landgoed De Wielewaal aan de haal? Microsoft-oprichter Bill Gates en zanger Bruce Springsteen zouden allebei interesse hebben om het landgoed te kopen. Dat meldt het magazine Quote. De vraagprijs ligt ruim boven de dertig miljoen euro.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het voormalige landgoed van Frits Philips van bijna tweehonderd hectare groot staat sinds twee jaar te koop. Marc Brouwers (nummer 285 in de Quote 500) kocht het landgoed in 2007 en wil er dus vanaf. Deze miljonair verwierf zijn kapitaal onder andere met de verkoop van zijn sokkengroothandel Bremtex in Oisterwijk. Waarom Marc Brouwers het sprookjesachtige landgoed wil verlaten, is niet bekend.

Springsteen en Gates zouden allebei interesse hebben getoond, aldus Brouwers tegen Quote. Waarschijnlijk omdat ze beiden een dochter hebben die op hoog niveau presteert in de paardensport. Zo is Springsteen samen met zijn dochter Jessica al regelmatig gesignaleerd bij Tops International Arena in Valkenswaard. 

Opperbeste staat
Wie het landgoed dan ook gaat kopen, één ding weten we zeker: diegene komt bepaald niet in een krappe bouwval terecht. Integendeel: het huis lijkt in opperbeste staat. Het telt maar liefst veertig (!) kamers, acht badkamers en een tuin van 142 hectare waar zo nu en dan een ree op een drafje voorbijkomt. In de kelder is meer dan genoeg ruimte om goede wijn op te slaan. En op de begane grond kun je ontspannen fitnessen.  

Het landhuis is in 1934 gebouwd in opdracht van Frits Philips. Hij woonde zo’n zeventig jaar op het landgoed. Met uitzondering van de periode tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Duitse officieren De Wielewaal hadden gevorderd. Marc Brouwers heeft het huis in 2007 grondig laten verbouwen, maar karakteristieke eigenschappen bleven bewaard. 

Gluren
Binnen gluren kan op deze website of in het filmpje hieronder. Maar wees gewaarschuwd: als je de foto's of de video ziet, word je er wel op gewezen dat je eigen leven eigenlijk best armetierig is. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.