Ken je dat verhaal van die hockeyster die zou stoppen?

26 juli 2018 om 13:42
nl
Haar hockeystick hing al aan de wilgen. Maar toen was daar Real Club de Polo - het 'Barcelona' in de Spaanse hockeycompetitie - dat een aanvalster zocht. En het begon toch weer te kriebelen bij Marlies Verbruggen. Deze kans kon ze niet laten liggen. En dus zet de Boxtelse aanvalster haar sportieve carrière toch nog even voort. "Dit is de kers op de taart van mijn carrière."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Het afscheid van Verbruggen bij HC Den Bosch was er een uit het boekje. Ze kroonde zich met de club tot landskampioen, scoorde in de finale en ze veroverde een week later ook nog de EuroHockey Club Cup. Veel mooier kon het niet worden, na twaalf jaar hockeyen op het hoogste niveau en met in totaal vier landstitels en drie Europese bekers op zak.  

Te leuk spelletje om te stoppen
"Dat einde was inderdaad heel bijzonder", knikt Verbruggen. "Over het stoppen op je hoogtepunt gesproken. Het was zo'n gave ervaring..."

Maar deze zomer kwam de Boxtelse hockeyster er achter dat ze het hockey nog te leuk vindt om te stoppen. Real Club de Polo - de nummer twee in de Spaanse hockeycompetitie van vorig seizoen - zocht nog een aanvalster en zo kwam van het een het ander. "Ze waren hartstikke enthousiast."

Blijven strijden om de prijzen
En dus vertrekt ze met haar vriend voor negen maanden naar Spanje. Het belastingkantoor waar ze werkt, steunt haar bij deze stap. "Ik blijf daar gewoon in dienst en kijk of ik op afstand een bijdrage voor hen kan leveren. Dat is heel bijzonder."

Met Real Club de Polo zal Verbruggen - net zoals bij HC Den Bosch - strijden om de prijzen. "Daar houd ik van. Dit is een hele ambitieuze club op het hoogste Spaanse niveau. Er spelen ook drie internationals." De taal zal sowieso geen probleem vormen. "Ik volg al sinds december een Spaanse taalcursus. Gewoon, omdat ik die taal mooi vind."

Tintje
Aan afbouwen denkt ze dus nog niet. "Ik kan bij Real Club de Polo mijn afscheid nu nog een mooi buitenlands tintje geven. Dit is de kers op de taart van mijn carrière."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.