Video

Van lekkages tot leegstand: 'jarig' Station Breda heeft nog geen reden voor een feestje

29 juli 2018 om 16:25
nl
Het is zondag precies twee jaar geleden dat Station Breda is opgeleverd. Reden voor een feestje zou je denken, maar toch ook weer niet. Het jarige station geeft nog altijd problemen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Aan de centrumkant liggen al ruim een jaar hekken boven de fietsenstalling, om reizigers te beschermen tegen vallende steenstrips. Vorig jaar maart vielen twee steenstrips naar beneden. Het zijn geen bakstenen, maar decoratieve plaatjes. Het is nog altijd onduidelijk hoe het komt dat ze loslaten en wat de definitieve oplossing is. Al een aantal keer is er onderzoek naar gedaan. Een mogelijke oplossing is een permanente 'stenenvanger'.

Wachten op privacy instellingen...

Lekkages
Boven het busplatform is het dak op verschillende plekken opengemaakt, vanwege onderzoek naar lekkages. Al twee jaar wordt het stuk geteisterd door lekkages, maar de precieze oorzaak is nog onduidelijk. Ook in de centrale hal zijn verschillende bruine watervlekken te zien. 

Wachten op privacy instellingen...

Leegstand
Zeker zes winkelpanden in het station staan leeg. Met name bij het winkelcentrum aan de kant van de wijk Belcrum is de leegstand goed te zien. De NS heeft er vertrouwen in dat de winkels uiteindelijk gebruikt zullen worden. "Vanwege de wijk die in aanbouw is en de recentelijke ingebruikname van het gerechtsgebouw verwachten we dat er meer belangstelling komt."

Wachten op privacy instellingen...

Ook heeft het station regelmatig te maken met storingen, zo bleek deze week. Breda is het meest 'ontregelde' station in onze provincie. De reizigers hadden het afgelopen halfjaar met 231 verstoringen te maken.

'Duurzame oplossing'
Het gebouw is van de NS, ProRail en de gemeente Breda. "Met dit soort zaken zijn wij uiteraard niet blij en we willen dat deze goed worden onderzocht en we willen hier vervolgens een duurzame oplossing voor vinden", zegt NS, die meestal de woordvoering doet over het gebouw.

Toch is het niet alleen kommer en kwel. Zo won het station vorig jaar nog de prijs voor 'Het beste gebouw van Nederland.' Volgens NS blijkt uit onderzoek dat reizigers tevreden zijn over het gebouw.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.