Wegenwachter Michel helpt gestrande vakantiegangers in Frankrijk: 'Mensen vinden het super' - Omroep Brabant
Video

Wegenwachter Michel helpt gestrande vakantiegangers in Frankrijk: 'Mensen vinden het super'

30 juli 2018 om 12:42
nl
De hele camping zwaait als wegenwachter Michel uit Breda met zijn vertrouwde gele bus het terrein oprijdt. "Mensen zijn echt opgelucht. Ze verwachten het vaak niet dat een Nederlandse bus de hoek komt omrijden", vertelt hij aan de telefoon. Een week geleden reisde de wegenwachter af naar het plaatse Anduze in de Franse Ardèche om vakantiegangers met pech bij te staan.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

In Frankrijk zien vooral de roetfilters en de remmen af. "Door het bergachtige gebied en de caravan wordt de auto extra belast",  zegt Michel. Deze zomer werken twaalf wegenwachters in Frankrijk en vier in Italië. De ANWB doet deze hulp al een aantal jaren.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Lange dagen in de hitte
Michel maakte de afgelopen week al wat lange dagen in de hitte. Op de plek waar hij nu werkt, is het tussen de 37 en 38 graden. "Maar de hitte in Nederland is veel viezer en plakkeriger", zegt hij. 

Michel werkt in een gebied met een straal van ongeveer 150 kilometer. Op allerlei soorten wegen. "Het is wel heel anders, hoor. Mensen fietsen hier gewoon langs een 80 kilometer weg. Of ze trimmen. Dus je moet wel goed opletten."

Langer onderweg
In Nederland is wegenwachter Michel altijd vrij snel op de plek des onheils. Maar in Frankrijk zijn de afstanden groter en de wegen anders. "Soms ben ik wel twee uur onderweg om ergens te komen." Veel mensen helpt hij op de camping. "Mensen proberen toch altijd daar te komen". 

En het is erg druk. "Maar er is nog niemand geweest die ik niet heb kunnen helpen. En het is heel gezellig. Iedereen is in de vakantiesfeer. Mensen vinden het super." 

In de stacaravan
Michel voelt zelf ook wel een beetje vakantiesfeer ondanks het harde werk. "Ik woon nu vijf weken in een stacaravan. Vlakbij een leuk dorpje, waar ik 's avonds in kan lopen." 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.