Video

Bram Tankink wint 'Daags na de Tour' in Boxmeer

30 juli 2018 om 21:09
nl
Wielrenner Bram Tankink heeft maandagavond het criterium 'Daags na de Tour' in Boxmeer gewonnen. Een dag na de Tour de France bleef de coureur van LottoNL-Jumbo, die na dit seizoen stopt, Tom Dumoulin voor. Bauke Mollema werd derde. Bij de vrouwen was Anna van der Breggen de snelste.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Met een grote glimlach én een grote knipoog reageerde Bram Tankink na afloop op zijn zege: “Hier heb ik achttien jaar keihard voor gewerkt, hier heb ik al die jaren op gewacht. Het is gelukt!” 

Wachten op privacy instellingen...

 

Dumoulin probeerde tijdens de wedstrijd een paar keer te ontsnappen, maar werd iedere keer weer teruggepakt. Dat was ook het geval bij Kruijswijk, Dylan Groenewegen en Mollema. Uiteindelijk was er een kleine kopgroep die ging sprinten om de winst, met Tankink als snelste.

Dumoulin, na de tweede plaats in de Tour nu weer tweede, sprak na afloop over een 'mooi gevecht met Bram'. Mollema noemde Tankink 'een mooie winnaar'. Het aanwezige publiek langs de weg genoot van de winst van Tankink, luid applaus en lovende woorden volgden toen hij naar het podium reed. "Mooi dat hij wint, als afsluiter van zijn loopbaan", zei een wielerfan, met een shirt van de ploeg van Dumoulin.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Warm onthaal
De renners zijn voorafgaand aan de wedstrijd warm onthaald door de wielerfans in Boxmeer. "Ja, het is bijna net zo druk als in Parijs. Mooi om te zien dat mensen zo enthousiast zijn, dat ze ons hier aan het werk willen zien", vertelde Steven Kruijswijk vlak voor de wedstrijd aan onze verslaggever. 

Kruijswijk behaalde de vijfde plek in de Tour de France. "Bij goede resultaten, dan is het genieten hier in Boxmeer. Het enthousiasme onder het publiek is zo groot, de mensen komen speciaal voor ons dan moet je genieten van dit moment. De waardering is enorm."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook Laurens ten Dam, Dylan Groenewegen, Wout Poels en Koen de Kort uit Liempde reden mee in het criterium.  Eerder maandag won Anna van der Breggen de vrouwenkoers in Boxmeer.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.