Dumoulin en Vos winnen Acht van Chaam, dorp loopt uit voor wielerhelden - Omroep Brabant

Dumoulin en Vos winnen Acht van Chaam, dorp loopt uit voor wielerhelden

1 augustus 2018 om 17:14
nl
Tom Dumoulin heeft de tachtigste editie van de Acht van Chaam gewonnen. De nummer twee van de Tour de France versloeg Steven Kruijswijk uit Nuenen. Mathieu van der Poel finishte als derde. Bij de vrouwen zegevierde Marianne Vos voor de achtste keer. Het hele dorp liep uit voor de vele wielertoppers.
Geschreven door

Geholpen door het lekkere weer en de Nederlandse successen in de Tour was het woensdagochtend al vroeg druk in de Dorpsstraat. Ook in de omliggende straten van het parcours habben groepen wielerliefhebbers zich verzameld om een glimp op te vangen van Kruijswijk of Dumoulin. Die laatste blijkt ook in Chaam publieksfavoriet, na zijn topprestatie in de Tour. 

Rond zeven uur was het moment daar en gingen de toppers dan echt van start en het was dringen langs de kant.

Wachten op privacy instellingen...

De Acht van Chaam heeft dit jaar iets te vieren. Het wielercriterium bestaat namelijk tachtig jaar en daar inwoners maar wat trots op. Met 'een natje en een droogje' binnen handbereik worden de wedstrijden vanuit de voortuin gevolgd. 

Wachten op privacy instellingen...

Vanaf het ereterras zagen zij onder meer dat bij de vrouwen Marianne Vos als eerste over de streep ging. Vos liet Nathalie van Gogh en Lauretta Hanson achter zich en won voor de achtste keer; een unicum. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.