Wildwesttaferelen in Roosendaal, rechter bepaalt straf voor verdachten

6 augustus 2018 om 08:00
nl
De rechter in Breda doet maandag uitspraak in de rechtszaak met betrekking tot de schietpartij die op 5 december vorig jaar in Roosendaal plaatsvond. Eerder eiste de officier van justitie vier jaar celstraf tegen twee Roosendaalse broers, Hicham en Jaouad, die een bekende van hen zouden hebben neergeschoten op de Nieuwstraat.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Het slachtoffer, Younes, zou dertig kilo hasj hebben gestolen van de broers, zo werd duidelijk tijdens de rechtszaak twee weken geleden. De officier van justitie rekende het de twee mannen zwaar aan dat ze het recht in eigen hand hadden genomen en op de openbare weg zijn gaan schieten, waardoor onschuldige omstanders in gevaar kwamen. 

Drie knallen
Ooggetuigen hoorden die dag rond vier uur zeker drie knallen op de Diamantdijk en belden 112. Iemand zag dat er uit een auto op een man in een bestelbus werd geschoten. Het busje scheurde vervolgens weg. Een paar wagens gingen er achteraan.

In de Nieuwstraat voor het politiebureau eindigden de wildwesttoestanden. Daar zag een agent ineens een man op straat die riep: "Ik ben in mijn rug geschoten." Verdachte Hicham schopte en sloeg Younes. Agenten konden de vechtersbazen uit elkaar halen. Een agent hoorde Hicham roepen dat Younes een 'vuile ripper' is.

Bedreiging
Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat de broers al maanden werden getreiterd en bedreigd door Younes. Dat gebeurde via filmpjes op Snapchat. De broers hadden een paar dagen voor de schietpartij aangifte gedaan van die bedreiging. Ook zou Younes betrokken zijn geweest bij de diefstal van dertig kilo hasj. 

De schietpartij op 5 december leidde tot een nieuwe schietpartij, vermoedelijk een wraakactie. Op 18 februari werd het huis van Hicham aan de Diamantdijk in Roosendaal beschoten. Younes werd daarvoor later opgepakt en moet hier nog terecht voor staan. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.