Omwonenden schietpartij Roosendaal in angst: 'We gaan niet meer voor het raam staan'

4 augustus 2018 om 15:58
nl
Ontelbare keren belden omwonenden van de Lindenburg in Roosendaal met de politie, zeggen ze. "Maar telkens krijgen we nul op het rekest." Op het plein wordt drugs gedeald en zorgen groepen jongeren voor flinke overlast. "Ze doen hier tot drie uur 's nachts een wedstrijdje wie de grootste smoel heeft." Maar geschoten was er nog nooit, tot zaterdagochtend vroeg.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

En dus zit de schrik er goed in bij de omwonenden. Twee van de drie beschoten auto's staan nog op het plein, met kogelgaten in de achterklep en de voorruit.

De eigenaar van één van de drie beschoten auto's wil niet voor de microfoon of met zijn naam in het artikel. "Ik kon mijn verzekering bellen vanmorgen. Ik zei, niet lachen, maar mijn auto is beschoten. De verzekering denkt dat het valt onder vandalisme. De politie heeft een kogel uit mijn auto gehaald."

'Weer iemand over de rooie'
Volgens omwonenden ging er flinke ruzie vooraf aan de schietpartij op het plein. Maar in eerste instantie keken ze er niet van op. "We dachten daar gaat weer iemand over de rooie. Het is al vaker gebeurd. Gisteravond dachten we opnieuw, daar gaan we weer. Maar toen vielen die schoten".

 

Wachten op privacy instellingen...

 

De omwonenden raken niet uitgepraat over de overlast van de groepen mensen die rondhangen op de Lindenburg. Volgens hen zijn er twee groepen. Een groep drugsdealers die in auto's en op scooters drugs verkopen. "Dan zie je al die handjes heen en weer gaan om spulletjes uit te wisselen." 

En er is een groep jeugd die voor veel overlast zorgt. "Ze voetballen tussen de auto's. Ze hebben een grote smoel en harde stemmen. Ze zetten blikjes energydrank op onze auto's."

Niet meer voor het raam
De bewoners durven niet eens meer voor het raam te gaan staan als de groepen er zijn op het plein. Ook willen ze niet met hun naam in het artikel of voor de camera verschijnen. "Wie weet wat ze dan weer gaan doen."

De politie patrouilleert wel extra langs de Lindenburg, zeggen de omwonenden. "Op het plein is ook een samenscholingsverbod, maar daar trekken ze zich niets van aan. Een half jaar heeft hier een camera gehangen, die zou eigenlijk weer terug moeten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.