Video

Slapen in een Fokker Friendship vliegtuig slaat aan: 'It's amazing'

6 augustus 2018 om 12:17
nl
'Amazing!', zegt een jonge vrouw nadat ze met haar vriend een nachtje heeft geslapen in de Fokker Friendship Bed and Breakfast in Hoogerheide. Sinds oktober vorig jaar staat het vliegtuig uit de jaren zestig in de tuin van de B&B aan de Nijverheidsweg in Hoogerheide. En de reacties zijn alleen maar positief. Bezoekers vinden het geweldig en de boekingen stromen binnen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Eigenaresse Esther Slootweg neemt in de keuken van haar bed and breakfast de boekingen door. Op zijn vroegst eind september is er weer de mogelijkheid om te slapen in de Fokker. Wie er in het weekend wil overnachten moet zelfs tot oktober geduld hebben. Vooral sinds de Fokker te zien was in het televisieprogramma Bed and Breakfast van omroep Max stromen de boekingen binnen.

Sauna en Netflix
De verbouwde Fokker Friendship is van alle gemakken voorzien. Een sauna, een keuken, en een televisie met Netfix. Het is duidelijk een luxe accommodatie : "Hier komen vaak mensen die iets te vieren hebben. Een verjaardag, of zoveel jaar getrouwd", zegt Esther. Opvallend is verder dat veel mensen die boeken iets met luchtvaart hebben. Stewardessen, oud medewerkers van Fokker en vliegtuigspotters boeken bovengemiddeld vaak. 

Het idee om een vliegtuig tot Bed and Breakfast te verbouwen ontstond jaren geleden toen een medewerker van Fokker het opperde. Het idee werd vorig jaar werkelijkheid. En nu bijna één jaar na de opening blijkt het een groot succes te zijn. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.