Video

Dappere dames: Fanny (33) verbreekt wereldrecord vrouwen skydiving [FILMPJE]

7 augustus 2018 om 15:20
nl
De Bredase Fanny Hopmans (33) mag zich samen met haar team wereldkampioen dames skydiving noemen. Nog nooit sprongen zoveel dames in formatie: zestig in totaal. 'Het is echt geweldig dat het is gelukt.'
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het record werd vorige week gevestigd in het Oekraïense Charkov. Maandag reisde Fanny weer terug naar ons mooie Brabant. "Ik ben heel erg opgelucht dat het gelukt is. Het was echt geweldig om mee te maken."

Twee jaar lang werkte ze naar dit moment toe, naast haar baan als marketeer. "Het vergt een hoop voorbereiding en planning. Als je eenmaal springt, voel je de vrijheid."

Twintig landen
De deelneemsters kwamen uit twintig landen, onder wie negen Nederlanders. "De sfeer onderling is echt geweldig. Het is leuk om mensen uit alle verschillende landen te ontmoeten. Je bouwt echt een band op."

Het vorige record stond op 56 dames. In 2016 sprongen de vrouwen boven het Gelderse Teuge. Ook daar was Fanny bij.

Mannenwereld
De groep Women on Wings sprong niet voor niets met alleen vrouwen. "Parachutespringen is echt een mannenwereld. Ik hoop andere vrouwen te inspireren."

Toch is het niet geheel een succesverhaal. Het plan was eigenlijk om met 120 vrouwen te springen. "Op het laatste moment werden twee vliegtuigen die we nodig hadden, geannuleerd. We moesten op zoek naar een alternatief. De vervangende vliegtuigen waren kleiner, dus we konden minder mensen meenemen."

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart laat weten zeer trots op de vrouwen te zijn. Fanny denkt alvast weer na over een nieuwe recordpoging.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.